حسابداری آنلاین آمرال

بازدهی بازارها در سومین هفته خرداد ۱۴۰۲ / نجات بورس از بازدهی منفی بازارها

19 خرداد 1402 دسته بندی : اخبار
این هفته تنها بازار سرمایه از ریزش قیمت در امان ماند و بازارهای مالی با سیگنال‌های سیاسی و افزایش احتمال توافق برجام در بازدهی بازارها امتیاز منفی داشتند. سکه پرچمدار بیشترین کاهش قیمت در بازارهای مالی بود.بازار بورس این هفته را با کاهش ۱۱۱۰ واحدی معادل ۰.۰۵ درصد شاخص کل و افزایش ۲۳۱ واحدی معادل ۰.۰۳ درصد شاخص هم وزن به پایان رساند

سومین هفته خردادماه برای بازارهای مالی در بازدهی بازارها هفته تماما سرخی بود. ریزش قیمت سکه،‌ طلا و دلار افزایشی‌های بازار را به شدت متضرر کرد. این هفته تنها بازار سرمایه از ریزش قیمت در امان ماند و بازارهای مالی با سیگنال‌های سیاسی و افزایش احتمال توافق برجام به کانال‌های قیمتی پایین‌تر برگشتند. سکه، طلا و دلار به ترتیب بیشترین کاهش بازدهی را در بازارهای مالی داشتند.

هفته گذشته نیز تمام بازارها با بازدهی منفی بسته شد؛ اما هفته سوم خرداد این ریزش قوی‌تر از هفته‌ها و ماه‌های پیش بود. در هفت روز اخیر بورس تنها پرچمدار سوددهی بازارها بود این در حالی است که هفته پیش ‌بیشترین افت بازدهی در بازار سرمایه رخ داد.

توافق نزدیک است

این هفته وزنه اخبار مساعد سیاسی در حوزه بین‌المللی سنگین بود،‌ معامله‌گران نسبت به ثبات قیمت‌ها بدبین بودند و شایعات و اخباری نیز در خصوص پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا به گوش می‌رسید.
نشریه اسرائیلی هاآرتس در گزارشی مدعی شده که مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفت چشمگیری داشته است. این رسانه به نقل از مقام‌های اسرائیلی نوشت که دو طرف طی روزهای گذشته به پیشرفت‌های عمده‌ای دست یافته‌اند و گفتگوها از آنچه تصور می‌شد سریعتر پیش می‌رود. این خبر بار اخبار سیاسی را بر دوش بازارهای مالی سنگین‌تر کرد و توانست قیمت سکه را میلیونی کاهش دهد و دلار نیز کریدور ۵۰ هزار تومانی را از دست داد.
معامله‌گران معتقدند با اخبار تکمیلی در این خصوص کفه ترازوی کاهش قیمت در بازار سکه و ارز سنگین‌تر خواهد شد و فشار عرضه بالا خواهد رفت.
با این حال، عده‌ای از تحلیلگران سیاسی معتقدند توافق موقت دور از انتظار است و ایران و آمریکا بیشتر مصمم به توافق دائمی هستند.
فردا پایان نشست چهار روزه شورای حکام است؛ نتایج این سلسله نشست‌ها می‌تواند مسیر بازارهای مالی را با روند صعودی یا نزولی همراه سازد. خروجی این نشست‌ها هر چه که باشد کارشناسان اقتصادی با توجه به موضوع رشد تورم، روند کاهشی قیمت‌ها را کوتاه‌مدت می‌دانند. آنها همواره به توافقی کامل از جنس برجام اشاره می‌کنند که باید با گذر زمان تورم را کاهش دهد و آهسته و پیوسته روند قیمت را در بازارهای مالی متعادل کند.

قیمت دلار

بررسی بازدهی قیمت دلار از یازدهم تا امروز ۱۸ خردادماه نشان می‌دهد که اسکناس آمریکایی بیش از دو هزار تومان کاهش قیمت داشته است. روز گذشته دلار به کریدور ۴۰ هزار تومانی برگشت و در آخرین معامله روز جاری این اسکناس با قیمت ۴۸ هزار و ۹۹۶ تومان بسته شد. بازدهی دلار این هفته کاهش ۳.۹۳ درصدی داشت.
تا به این لحظه در نشست اخیر شورای حکام هیچ قطعنامه‌ای علیه ایران صادر نشده است. البته بیانیه پایانی این نشست درباره ایران تند بود و این شورا به نقد ایران پرداخت و در بیانیه پایانی خود نوشت: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیده‌ایم. ایران در زمان گزارش به تشدید برنامه هسته‌ای خود ورای هرگونه توجیه غیرنظامی ادامه داده و هیچ عزمی از خود برای اجرای تعهدات خود ذیل بیانیه مشترکی که در ماه مارس بر سر آن توافق شد، نشان نداده است. گزارش مدیر کل نشان می‌دهد که ایران به مسیر تشدید چشم‌گیر برنامه هسته‌ای خود ادامه داده است.
بررسی اخبار سیاسی نشان می‌دهد که هنوز جای امیدواری برای توافق وجود دارد و ممکن است این خبر مثبت ظرف روزهای آینده به بازار برسد و دلار را ارزانتر کند. اما اگر بازار سیگنال اصلی را دریافت نکند، باید منتظر برگشت قیمت دلار بود.

قیمت طلا

طلا روز پنجشنبه یازدهم خردادماه، با رقم دو میلیون و ۴۹۸ هزار تومان معامله شد. این در حالی بود که در هفته جاری هر گرم طلا با قیمت دو میلیون و ۳۳۳ هزار و ۱۰۰ تومان مبادله شد. به این ترتیب قیمت طلا در سومین هفته خرداد افت ۶.۶۱ درصدی داشت و ۱۶۵ هزار و ۱۰۰ تومان از ارزش خود را از دست داد.
گفتنی است قیمت انس جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش به ۱۹۴۷ دلار رسیده است. انس جهانی طلا این هفته نسبت به مدت مشابه هفته قبل ۲۰ دلار کاهش قیمت داشته است.

قیمت سکه

این هفته