حسابداری آنلاین آمرال

یک حسابدار موفق باید چه قوانینی را بداند ؟

4 تیر 1402 دسته بندی : حسابداری
آنچه یک حسابدار موفق باید بداند شامل مجموعه ای از مهارت ها، اطلاعات و استانداردهای حسابداری و قوانین است. هر چند با توجه به ماهیت شغل حسابداری و نوع واحد تجاری که یک حسابدار در آن فعالیت دارد نمی توان به طور دقیق و کامل همه آنچه را که یک حسابدار خبره باید از آنها اطلاع داشته باشد را مشخص کرد اما می توان مهمترین این موارد را مشخص نمود.

این موارد در رشته حسابداری بسیار مهم بوده و مشخصات بارز افراد موفق در زمینه حسابداری (از نظر جایگاه شغلی و اجتماعی و همچنین درآمد) در مرحله اول آشنایی و پس از آن تسلط کافی به این قواعد و قوانین می باشد. اهمیت این موارد تا حدی است که حتی گاهی باعث می شود شخصی با تجربه کاری بیشتر در قیاس با شخص کم تجربه تری که به قوانین آشنایی یا تسلط کافی دارد در رتبه پایین تری قرار داشته باشد و حتی درآمد کمتری نیز کسب کند.
در ادامه چند مورد از مهمترین موارد و قوانینی که یک حسابدار باید با آنها آشنا باشد را به طور خلاصه بیان می کنیم هر چند مطمئن هستیم موارد بسیار بیشتری در انجام امور مالی و حسابداری مورد نیاز می باشد:

۱- استانداردهای حسابداری سازمان حسابرسی :

استانداردهای حسابداری در کشور ما توسط سازمان حسابرسی تهیه و تدوین می شود. این استانداردها، چارچوب اصلی فعالیت حسابداران را مشخص نموده و بیان می کنند که حسابداران در موارد گوناگون چه رفتارهایی باید داشته باشند، چه ثبتهایی صادر کنند و به طور کلی در چه چارچوب مشترکی فعالیت داشته باشند. از جمله مهمترین مواردی که حسابداران باید تسلط کافی به آن داشته باشند " استانداردهای حسابداری " می باشد.

۲- قانون مالیاتهای مستقیم :

بدون تردید بخش حسابداری هر واحد اقتصادی در مرحله ای از فعالیت خود، با مالیات و قوانین آن ارتباط پیدا می کند. از جمله این موارد مالیات حقوق پرسنل ، مالیات اجاره ، مالیات عملکرد و… می باشد. در بسیاری از موارد حسابداران باید در خصوص مسائل مالیاتی تصمیم گیری نموده و به بهترین روش، منافع بنگاه اقتصادی خود را حفظ کنند. در ضمن یکی از بهترین منابع درآمد برای حسابداران، فعالیت در زمینه مسائل مالیاتی اعم از مشاوره مالیاتی و نیز تهیه و تنظیم اظهارنامه می باشد. منبع مورد استفاده در این مورد، قانون مالیاتهای مستقیم کشور می باشد. آشنایی با قانون مالیاتهای مستقیم لازمه کار یک حسابدار حرفه ای می باشد به ویژه با توجه به تغییراتی که در قانون مالیاتهای کشور طی سالیان گذشته انجام شده و خواهد شد و سهم بیشتری بابت مالیات در درآمدهای کشور در نظر گرفته شده است.

۳- قانون مالیات بر ارزش افزوده :

از جمله جدیدترین منابع درآمد کشور، مالیات بر ارزش افزوده می باشد که قانون مربوط به آن از چندین سال پیش تصویب شده بود ولی اجرا نمی شد. با برنامه ریزی های انجام شده، اجرای این قانون از مهر ماه سال ۱۳۸۷ آغاز شده است و تاکنون بسیاری از افراد در جایگاه فعالان اقتصادی و حتی مصرف کنندگان نهایی کالا و خدمات، بخشی از درآمد خود را بابت مالیات ارزش افزوده و عوارض پرداخت کرده اند. بی اطلاعی از این قانون و عدم انجام تکالیف مقرر شده جهت مودیان مالیات بر ارزش افزوده ، جرائم بسیار سنگینی در پی دارد. در صورتی که حسابداران از این قانون به میزان کافی اطلاع نداشته باشند باید منتظر عواقب آن باشند.

۴- قانون کار :

قانون کار تعیین کننده ضوابط بین کارکنان و کارفرما و شرایط محیط کار آنان می باشد. مفاد این قانون باید در زمان عقد قرارداد، تعیین حق و حقوق پرسنل، حق و حقوق کارگر و کارفرما نسبت به هم و… در نظر گرفته شده و در روابط بین آنان لحاظ شود. آگاهی از این قانون می تواند شما را به عنوان حسابداری که توان بالایی دارد معرفی نموده و باعث برخورداری شما از جایگاه بالاتری شود.

۵- قانون تامین اجتماعی :

در این قانون حق و حقوق کارگران و کارفرمایان نسبت به هم در خصوص مواردی مانند بیمه، بازنشستگی و شرایط آن، از کار افتادگی و شرایط آن، بیمه بیکاری ، درمان و... بیان شده است. از جمله مهمترین موارد ذکر شده در این قانون، بیمه پرسنل می باشد که حسابداران در طی ماه حداقل یک با آن برخورد دارند. پیشنهاد می کنیم به صورت دقیق مفاد این قانون را مطالعه کنید. در صورت داشتن اطلاعات کافی و فعالیت در این زمینه می توانید درآمد بسیار خوبی کسب نمایید.

۶- قانون تجارت :

در این قانون ضوابط و قوانین مربوط به تشکیل شرکت های تجاری اعم از شرکت های سهامی عام، شرکت های سهامی خاص، وظایف س