حسابداری آنلاین آمرال

ارز دیجیتال چیست؟ آشنایی اولیه با ارز دیجیتال برای مبتدیان

17 خرداد 1402 دسته بندی : اخبار
ویژگی‌های متنوع صنعت ارزهای دیجیتال به جذب سرمایه‌گذاران بسیاری به این بازار منجر شده است. به علاوه نواقص سیستم مالی سنتی نیز بر این حرکت بی تاثیر نبوده است. ورود سرمایه‌گذاران و بالا رفتن تقاضا برای رمز ارزها، تاثیر مستقیمی بر قیمت ارز دیجیتال داشته است. ارزهای دیجیتال برای پوشش نواقص و مشکلات سیستم مالی سنتی و ارائه راه حل‌های جایگزین برای آنها، ایجاد شدند. محدودیت‌هایی که بانک‌ها و دولت‌ها بر سیستم مالی سنتی اعمال می‌کنند، عدم شفافیت و محدودیت دسترسی به موسسات ارائه دهنده خدمات مالی و هزینه‌های بالا از جمله مشکلاتی است که در سیستم مالی سنتی مشاهده می‌شود.

صنعت رمزارزها با هدف پر کردن خلا موجود در سیستم مالی سنتی و مقابله با محدودیت‌های آن ایجاد شده است. این صنعت جدید به نوبه خود دارای ویژگی‌هایی است که فعالیت در آن را جذاب می‌کند. در ادامه به برخی از ویژگی‌های ارزهای دیجیتال اشاره می‌کنیم.

ویژگی‌های ارزهای دیجیتال

  • تمرکززدایی: ارزهای دیجیتال با هدف ایجاد سیستم‌های غیرمتمرکز که بدون نیاز به واسطه‌هایی مانند بانک‌ها یا دولت‌ها ایجاد شده است. ارزهای دیجیتال باعث می‌شود افراد کنترل مستقیم بر تراکنش‌های مالی و دارایی‌های خود داشته باشند و اتکا به سیستم‌های متمرکز را کاهش می‌دهد.
  • اعتماد و شفافیت: ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک چین استفاده می‌کنند. بلاک چین مانند یک پایگاه داده عمل می‌کند که شفافیت و تغییر ناپذیری سوابق تراکنش‌ها را فراهم می‌کند. با استفاده از رمز ارزها، سطح امنیت تراکنش‌ها را ارتقا می‌دهد و با قابلیت تایید تراکنش‌ها احتمال دستکاری و تقلب در آنها کاهش می‌یابد.
  • دسترسی همگانی: ارزهای دیجیتال امکان مشارکت افرادی که به سیستم بانکی دسترسی ندارند، در مناطق محروم زندگی می‌کنند و یا منابع مالی محدودی دارند، در اقتصاد جهانی را فراهم می‌کند.
  • تراکنش‌های برون مرزی: استفاده از رمز ارزها تراکنش‌های سریع و کم هزینه ارزی را با حذف واسطه‌ها، فراهم می‌کند و به این ترتیب زمان انجام تراکنش‌ها و انتقالات ارزی بین کشورها و ارزهای مختلف کاهش می‌یابد.
  • حفظ حریم خصوصی و ناشناس بودن: برخی از ارزهای دیجیتال بر ارائه ویژگی‌های حریم خصوصی پیشرفته تمرکز می‌کنند و به کاربران این امکان را می‌دهند تا جزئیات و هویت تراکنش‌های خود را محرمانه نگه دارند. این موضوع برای افرادی که به حریم خصوصی در معاملات مالی خود اهمیت می‌دهند جذاب خواهد بود.
  • نوآوری و پیشرفت‌های فناوری: ارزهای دیجیتال بخشی از یک حرکت گسترده تر به سمت فناوری‌های جدید هستند. نقش فناوری بلاک چین در این صنعت بسیار پررنگ است. این فناوری پتانسیل ایجاد تغییرات چشمگیری در صنایع مختلف فراتر از امور مالی، مانند مدیریت زنجیره تامین، مراقبت‌های بهداشتی، را دارد.

تفاوت‌های ارز دیجیتال و ارز فیات

با وجودی که ارزهای دیجیتال و ارز فیات به عنوان واحد پولی برای انجام تبادلات کالا و خدمات در نظر گرفته می‌شوند و دارای ویژگی‌های مشترکی نیز هستند اما می‌تواند تفاوت‌های قابل توجهی نیز در این دو ارز مشاهده کرد.

  • ارز فیات توسط یک مقام مرکزی مانند دولت یا بانک مرکزی صادر می‌شود و متمرکز است در صورتی‌که رمز‌ارزها غیرمتمرکز بوده و بدون مرجع صادر کنند در شبکه‌های توزیع شده کار می‌کنند.
  • ارز فیات یک موجودیت فیزیکی مانند اسکناس دارد در مقابل ارزهای دیجیتال کاملا به‌صورت الکترونیکی هستند و سوابق آنها در یک بلاک چین نگهداری می‌شود.
  • ارزهای فیات برخلاف رمز ارزها توسط بانک‌های مرکزی یا دولت صادر شده و تحت کنترل هستند. رمز ارزها طی فرایند استخراج یا استیکینگ ایجاد شده و صدور آنها توسط الگوریتم‌های از پیش تعریف شده کنترل می‌شود.
  • هر دو ارز فیات و رمز ارز تدابیر امنیتی را در نظر می‌گیرد اما با رویکردهای متفاوت. استفاده از واترمارک، هولوگرام و طرح‌های پیچیده روی اسکناس‌ها از روش‌های امنیتی مورد استفاده در جلوگیری از جعل ارز فیات است. اما استفاده از تکنیک‌های رمزنگاری برای ایمن سازی تراکنش‌ها و کنترل واحد‌های جدید و محافظت در برابر تقلب و دستکاری از روش‌های مورد استفاده در ارزهای دیجیتال است.
  • زمان تسویه تراکنش‌های ارزهای دیجیتال در مقایسه با ار