حسابداری آنلاین آمرال

افزایش 73 درصدی خروج پول از بورس. بورس بعد از سقوط سنگین چگونه پیش بینی می شود؟

8 خرداد 1402 دسته بندی : اخبار
بازار سرمایه در جریان مبادلات دیروز با ریزش همراه شد و ۹۰ درصد نمادهای بورسی با کاهش قیمت روبرو شدند. در پایان معاملات روز یکشنبه، شاخص بورس تهران 54 هزار و 198 واحد نسبت به روز کاری گذشته تنزل کرد و تا سطح 2 میلیون و 257 هزار و 23 واحد پایین آمد. شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با ریزش 26 هزار و 389 واحدی در رقم 754 هزار و 423 واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 737 واحدی به رقم 28 هزار و 304 واحد رسید. همچنین شاخص هم‌وزن فرابورس با افت 5 هزار و 619 واحد به سطح 136 هزار و 850 واحد رسید.

 افزایش خروج پول حقیقی از بازار سهام

روز یکشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام  منفی شد و 2 هزار و 98 میلیارد تومان  پول حقیقی از بازار سهام  خارج شد که نسبت به روز شنبه افزایش 73 درصدی داشته است.

امروز نماد شپنا برای دومین روز متوالی بیشترین خروج پول را داشت که ارزش آن 84 میلیارد تومان بود. پس از شپنا، نمادهای شستا، خساپا و وبصادر بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی   به نمادهای خزامیا، شلعاب و لپارس اختصاص داشت.

 ارزش معاملات بازار 

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 35 هزار و 895 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 20 هزار و 489 میلیارد تومان بود که 57 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می‌شود.

ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 4 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 11 هزار و 560 میلیارد تومان رسید.

فعلا بورس اصلاح خود را تکمیل نکرده و هر چند روزی هم که بازار مثبت می‌شود، بلافاصله شاخص‌ها با یک افت سنگین آن رشد را پس می‌گیرند. اما با این حال دیگر بعید است شرایطی مانند آنچه که در سال ۹۹ اتفاق افتاد تکرار شود. سال ۹۹ که بورس سقوط سنگینی کرد، بازار دو سه سال صعودی را پشت سر گذاشته بود و قیمت اکثر نماد‌ها در بازار، بین ۳۰ الی ۱۰۰ برابر شده بودند. در آن شرایط طبیعی بود که بازار اگر وارد فاز اصلاحی شود، بسیاری از نماد‌ها افت سنگینی داشته باشند. آن زمان حتی بسیاری از نماد‌های بزرگ بازار که کمتر پیش می‌آید نسبت سود به قیمت آن‌ها به اعداد ۱۰-۱۱ برسد، به نسبت‌های بالای ۲۰ رسیده بودند. اما حالا وضعیت بازار چگونه است؟
نماد‌های به اصطلاح بنیادی بازار که در مجامع سود‌های خوبی تقسیم می‌کنند، به نسبت سود به قیمت ۱۰-۱۱ هم نرسیده اند و همچنان از نظر سرمایه گذارانی که برای دریافت سود مجمع سهام را می‌خرند، جذابیت دارند.

وقت بهینه سازی پورتفو

البته که قرار نیست بازار یکراست بالا برود و همیشه بورس حتی در روند‌های صعودی قوی هم اصلاح خواهد داشت. افت فعلی بازار را هم باید از همین دست اصلاح‌های معمول و رایج در بازار سهام دانست نه اینکه آن را با افت سال ۹۹ مقایسه کرد.
بورس در شرایطی به سر می‌برد که به دلیل قرار داشتن در روند اصلاحی، ممکن است یک روز افت کوچکی داشته باشد و یک روز افتی بزرگ. اما زمانی که افت بازار سنگین می‌شود، معمولا ترس به جان سرمایه گذاران می‌افتد و ممکن است دست به حرکات غیر منطقی بزنند. با این وجود اکثر کارشناسان بازار سرمایه، افت فعلی بازار را فرصتی برای جابجایی سهام پرپتانسیل با سهام موجود در پورتفو می‌دانند.

خروج سنگین پول

فعلا ارزش معاملات روزانه بورس بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان حفظ شده که البته ممکن است به زودی به کمتر از ۱۰ هزار میلیارد تومان هم برسد. اما درصورتی که رقم معاملات جهشی پایدار داشته باشد، می‌توان گفت که روند اصلاحی بازار به پایان رسیده است.
دیروز سرمایه گذاران حقیقی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان پول از بورس خارج کردند که این نشانه خوبی محسوب نمی‌شود. ضمن اینکه شاخص قدرت خریداران حقیقی نیز دوباره به کمتر از یک رسیده و دیروز عدد ۰.۷۹ را ثبت کرد.
در این شرایط برای بازار امروز هم می‌توان افت شاخص‌ها را پیش بینی کرد که البته فشار فروش نسبت به روز گذشته کمتر خواهد شد.